04- De Wijk, Drenthe, 1995.

Rapport van Jaap van Etten.

Er werd pas bekendheid aan deze formatie gegeven toen het veld al gemaaid en bemest was. De contouren waren nog redelijk goed zichtbaar, maar het nemen van preciese maten was niet meer mogelijk. Alle maten zijn benaderingen.

Het pictogram bestaat uit een cirkel met een ring er omheen. Cirkel en ring zijn verbonden door spaken. Opmerkelijk is dat deze spaken precies zijn gericht op de 4 windrichtingen. Het geheel doet mij denken aan een Indiaanse mandala (Medicijnwiel).

In het pictogram traden magnetische afwijkingen op.

In het centrum van het pictogram bevond zich een kruising van een aantal energielijnen. De belangrijkste zijn 2 lijnen van het netwerk van lijnen met een onderlingen afstand van ongeveer 8 km, die ruwweg Noord-Zuid en Oost-West lopen. Er is een Yin- en een Yang-lijn. Bij dergelijke kruisingen zijn tot nu toe steeds cirkels gevoden, waarbij het graan linksdraaiend is neergelegd. En dat is ook hier het geval. Daarnaast loopt er een krachtige lijn die verschillende aard- energie-spiralen onderling verbind.

Inmiddels is de graancirkel 'geclaimd' door een 3-tal jongens. Gezien de aard van het pictogram, de orientatie op de windrichtingen, de ligging op een kruising van zulke krachtige energielijnen en de beschrijving van de jongens van het maken van het pictogram hebben gegeven, maken het voor mij onwaarschijnlijk dat deze jongens dit pictogram hebben gemaakt.

Zowel ikzelf, als degene met wie ik dit pictogram bezocht, voelde zich al snel onprettig. We voelden een grote druk op ons hoofd, kregen pijn in onze magen en voelden ons moe. Pas de volgende dag was dit over. Hoewel wij beiden healers zijn, kregen wij de effekten niet volledig weg. Ik heb er geen verklaring voor.

  • 01- Diameter x breedte ring: 7.25/7.35 x 0.70 meter.
  • 02- Diameter binnencirkel: 4.00 meter.
  • --- De ruimte tusen de ring en de binnencirkel is 1.00 meter.

Afmetingen: Jaap van Etten.