10- Nieuwekerk, Zeeland, 24-07-1999.

Rapport van Remko Delfgaauw en Michel de Brabander.

In de nacht van 23 op 24 juli hebben we deze graancirkel gemaakt. De naam van deze formatie refereert aan de deelnemers van dit project. Het team bestond uit 6 vrouwen en 9 mannen. Dit totaal van 15 mensen hebben deze graancirkel in 1 nacht gemaakt. De formatie bestaat uit 93 cirkels en heeft een diameter van 171 meter. De gehele formatie is ongeveer 200 meter. Zoals men kan zien hebben we geprobeerd om een driedimensionaal beeld te maken.

Het gereedschap dat we gebruikt hebben, liet het graan zo intact mogelijk. Het nam een hoop voorbereiding en toewijding in beslag om een formatie zoals deze te maken, maar zoals we hebben bewezen, het is te doen.

Het lag niet in onze bedoeling om het graancirkelfenomeen belachelijk te maken, maar het was onze persoonlijke mening dat wanneer je met de juiste mensen en gereedschap, ja alles kunt maken wat je wilt. Onze intentie was om dit project als een team-building project te gebruiken. Uit ervaring, en nu weer, weten we dat het maken van een ingewikkelde graancirkel zoals deze, een zeer goed team-building project is. Het gehele project is door ons zelf betaald. De deelnemers zijn allen verbonden aan Bever Innovations. (Bever Innovations is een klein maar toegewijd technisch design en concultancy bureau.)

In onze ogen was dit project een succes en het resultaat in het veld was bijna perfect en de teamgeest kreeg een sterke impuls.