14- Dieren, Gelderland, 21-08-2000.

Rapport van Robert Boerman

Op 21 augustus kreeg ik een anonieme melding binnen van iemand die vanuit de trein een graancirkel had gezien. De persoon vertelde mij dat hij net daarvoor 'toevallig' een artikel over mijn graancirkelboek had gelezen in een regionale krant en stond stomverbaasd dat het 'toeval' wilde dat hij net deze formatie had gezien.

De volgende dag ben ik gaan kijken en vond de formatie al gauw. Het veld was inmiddels al gemaaid en ik weet niet of dat de avond ervoor was gebeurd en of de melder de formatie in het graan heeft gezien.

De eerste cirkel was een rommeltje en had een diameter van 8 of 9 meter. Het was niet makkelijk meer te meten omdat het leek of er enkele grapjassen aan het werk waren geweest die nadien een regendans in de cirkel hadden gehouden. Er lag meer modder/zand op het graan dan eronder. De 2e cirkel zag er 'iets' beter uit en had en diameter van 8.40 bij 7.60 meter. Het graan was tenminste te zien en er zaten enkele 'uitsteeksels' aan. De 'uitsteeksels' lagen op respectievelijk 30, 90 en 120 graden. Buiten dat deze formatie er zeer slordig uitzag, waren er verder geen bijzonderheden te melden.

Dit was de 'regendans' cirkel, compleet met modder.

Dit was een iets betere cirkel. Het graan was helaas al gemaaid.