12- Biddinghuizen, Flevoland, 11-08-2001.

Formatie in tarwe. Ontdekt op 11-08-2001 en gemeld op 14-08-2001 door Gerard Bos. De formatie is vermoedelijk ontstaan in nacht van 10 op 11 augustus.

Rapport van Robert Boerman en Jan Willem Bobbink.

De dag nadat Gerard Bos de graancirkel in Biddinghuizen via de DCCCS had gemeld, zijn we naar Bidinghuizen gereden voor nader onderzoek. Eenmaal in de formatie aangekomen, zagen we regelmatig 'iets' voor onze voeten 'wegspringen'. Eerst dachten we dat het krekels of kikkers waren, maar dat bleek niet het geval. Naar ons idee waren het hele kleine lichtbolletjes die wegsprongen. Later zagen we vanuit het veld ook enkel malen kleine, helderwitte lichtbolletjes wegschieten. Na het verschijnen van de mysterieuze 9e cirkel in de formatie van Stadskanaal 2, kijken we nergens meer van op...

De eigenaar van het veld kon ons vertellen dat, nadat Bos de graancirkel ontdekt had, hij het veld is ingelopen. Hij trof daar geen voetsporen aan. Hij was de eerste die het veld in liep. Hij vertelde nog wel dat als er maar een haas had gelopen, dat de sporen van de haas dan duidelijk zichtbaar geweest waren omdat het de dagen ervoor in Biddinghuizen veel geregend had en dat het land enorm drassig was. het was volgens de eigenaar onmogelijk om zonder voetsporen na te laten, het veld te betreden.

Copyright © Robert Boerman

Dank aan Willem Franken van de 'Zweefvliegclub Flevo' die, bij wijze van hoge uitzondering, tussen enkele vluchten door tijd vrij heeft gemaakt om mij in de gelegenheid te stellen luchtfoto's te maken.

Copyright © Robert Boerman

Copyright © Robert Boerman