11- Goedereede, Zuid-Holland, 03-08-2001.

Een van de opmerkelijkste dingen deed zich voor bij de melder van de Ridderkerk formatie, Peter Moerkerken. Een van medebezoekers had de witte substantie, welke ik in 1997 in de Brummense graancirkel had gevonden, getest en bleek dat het zeer krachtig was. De witte substantie had al drie computers bij haar om zeep geholpen. Joshua wist nog te vertellen dat tijdens zijn bezoek aan David Kingston in Engeland, de polariteit van de witte substantie veranderde.

Nadat het buisje met witte substantie het onderwerp van gesprek was, wilde Peter het van dichtbij fotograferen, maar zijn toestel weigerde eenvoudig dienst. Verbaasd stond hij erbij te kijken en snapte er totaal niets van. Toen hij even later een andere foto maakte, deed het toestel gewoon zijn werk en spoelde automatisch door. De tweede poging ging al niet veel beter - ook toen weigerde het toestel, en zo ging het nog enkele malen door. Peter kon slechts op enkele meters afstand een foto van de substantie maken, maar als hij te dicht bij kwam, weigerde zijn camera pertinent dienst. Compleet verbouwereerd nam Peter na enkele minuten afscheid. Hij moest deze ervaring eerst eens rustig verwerken. Hij had er voorlopig even genoeg van...

Mijn digitale camera deed echter precies waarvoor ik het had aangeschaft - het maken van foto's, zelfs van de vreemde, witte substantie.

Copyright © Robert Boerman

Copyright © Robert Boerman



 Copyright © PTAH 2001

  • 01- Diameter cirkel 1: 8.70/8.90 meter.
  • 02- Diameter cirkel 2: 6.40/6.60 meter.
  • 03- Diameter cirkel 3: 6.40/6.80 meter.