16- Ridderkerk (2), Zuid-Holland, 25-08-2001.

Rapport van Robert Boerman en Jan Willem Bobbink.

De centrale vraag bij deze formatie in tarwe was wel 'hoe groot is de kans dat er in dezelfde nacht, in dezelfde plaats een bijna identieke graancirkel word gevonden'? Dit was namelijk in Ridderkerk het geval.

Deze formatie werd wederom gemeld door Peter Moerkerken. Peter werd gebeld door een inwoner van Ridderkerk die in een flat tegenover het veld woont. Eenmaal ter plaatse was Peter stomverbaasd dat deze formatie bijna identiek is aan de Ridderkerk (1) van 08-08-2001, die hij ongeveer 2 weken eerder aan de Stichting PTAH meldde. Groot was dan ook onze verbazing dat de maatvoering bijna precies overeen kwam met de eerdere formatie.

Bij navraag in de buurt bleek dat enkele mensen de graancirkel al vanaf 8 augustus hadden zien liggen, maar er verder geen ruchtbaarheid aan hadden gegeven, totdat een van de flatbewoners Moerkerken opbelde met de mededeling dat Ridderkerk wederom een graancirkel rijker was. De mensen die we gesproken hebben weten zeker dat de formatie in de nacht van 8 op 9 augustus is ontstaan. Men wist dit zeker omdat men kort daarna op vakantie is geweest. Al met al een zeer vreemd verhaal.

Copyright © Robert Boerman

Copyright © Robert Boerman

Copyright © Robert Boerman

Copyright © Robert Boerman