08- Groesbeek, Gelderland, 23-05-2002

Rapport van Bert Janssen en Robert Boerman

Deze graancirkel is ontdekt en gemeld door Ron Moes op 23-06-2002 en is vermoedelijk 1 a 2 dagen oud. Eigenlijk zouden we deze graancirkel niet op deze website moeten vermelden, aangezien deze op het nippertje op Duits grondgebied ligt. De formatie ligt bijna op de grens van Nederland zodat we toch besloten hebben om deze melding in het Dutch Crop Circle Archive mee te nemen.

Tijdens ons onderzoek kwam de eigenaar van het veld een kijkje nemen. De beste man dacht in eerste instantie dat wij op klaarlicht dag een graancirkel stonden te maken. Maar na enige uitleg van onze kant mochten we zonder problemen met het onderzoek verder gaan. De boer vertelde zelf dat er in 1998 ook al een graancirkel in hetzelfde veld gevonden was.

Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen sporen zijn aangetroffen van mechanische druk, noch afwijkingen zoals geexplodeerde groeiknopen, de zogenaamde 'blown nodes'. Opvallend was dat de geometrie vand e formatie uitermate slecht was. Op de luchtfoto is duidelijk te zien dat een van de halve cirkels niet af is. Ook de halve cirkel aan het begin van het spuitspoor - op de foto rechts - loopt niet rond, maar slingerd een beetje.

LAATSTE NIEUWS!

Het allerlaatste nieuws betreffende deze formatie kwam net binnen vanuit Duitsland. De Duitse telveisie - WDR - heeft vanmiddag tijdens ons onderzoek opnamen gemaakt. Eenmaal terug in de studio kwma men er achter dat er op de band een hoge, scherpe toon stond welke niet hoorbaar was tijdens de opnamen. De WDR beloofde ons dan men hiervan een kopie zou sturen. Als er meer informatie over dit geluid bekend is, dan word dat hier vermeld.

Word vervolgd:

Copyright Ron Moes Fotografie

Klik op foto's om te vergroten

Copyright Ron Moes Fotografie