16- Veenhuizen, Groningen, 31-07-2002

Rapport van Robert Boerman

Deze formatie werd op 31-07-2002 gemeld door persbureau Roel Toering. Deze formatie in tarwe is een week geleden ontdekt, maar niet eerder gemeld.

De dag ervoor waren we net in Stadkanaal geweest toen Roel Toering ons belde. "We hebben er weer een', waren zijn woorden door de telefoon. 'Nee niet weer naar Groningen' dacht ik nog, maar toen ik zijn beschrijving hoorde wist ik dat het hier niet om een 'gewone' cirkel ging. Het was veel complexer. Dus de volgende dag maar samen met Jan Willem Bobbink weer naar Groningen afgereisd.

Eenmaal ter plekke aangekomen troffen we daar Joop Vervoort aan. Joop gaf ons direct een aantal luchtfoto's waarop we duidelijk de vorm van de formatie konden zien. Na de formatie van Stadskanaal, hadden we hier wederom een 'on-Nederlandse' formatie. Het lijkt wel of het fenomeen aan een inhaalslag begonnen is omdat we dit jaar al meerdere 'on-Nederlandse' formaties gemeld werden.

Gezien de tijdsdruk hebben we toch nog redelijk onderzoek kunnen doen. Er zijn geen echte bijzonderheden te melden, behalve dat we aantal groeiafwijkingen hebben gevonden die we ook al in Groote Keeten hadden gevonden. Helaas zijn deze afwijkingen tussen de vele monsters zoek geraakt zodat we er geen afbeeldingen van hebben kunnen maken.

Copyright Joop Tervoort

Klik op foto's om te vergroten

Copyright Joop Tervoort

Klik op foto's om te vergroten

Copyright Robert Boerman