01- Hoeven, Noord Brabant, 06-04-2005

Update 12-04-2005:

Rapport van Robert Boerman

Ondanks dat de twee grascirkels in Hoeven al redelijk vertapt, heeft het onderzoek van 10 april een en ander aan bijzondere feiten opgeleverd. Zo wist Rob Trouw na uitvoerige metingen te melden dat er een energiestroming was die tegengesteld aan de draairichting van het gras. Zo lag het gras van de grote cirkel rechtsom, maar draaide de energie er linksom en bij de kleine cirkel gebeurde dat andersom. In de cirkels zelf werden geen leylijnen gemeten maar wel lag er een brede lijn tussen de grote cirkel en de aan de rand van het veld gelegen sloot en weg.

Een ander merkwaardig feit is dat Nettie Trouw opmerkte dat zijn in het centrum van de grote cirkel warm werd. Een van de andere bezoekers die niets van dit feit afwist, zei dat hij warme voeten kreeg als hij in het centrum van de grote cirkel ging staan. Hij was absolut niet van Nettie's ervaring op de hoogte.

Verder valt er nog te melden dat er extreem hoge Boviswaarden gemeten zijn en dat er enkele grappenmakers er een tweetal cirkel en een breed pad bijgemaakt hebben wat naar ons idee op een grote penis moet lijken...:)
















  • Diameter cirkel 1: 9.60/10.10 meter
  • Diameter cirkel 2: 1.70/2.10 meter


  • Gewas: gras
  • Ligging: cirkel 1 - rechtsom, cirkel 2 - linksom
  • Leylijnen: ja