11- Standaardbuiten (2), Noord Brabant, 25-07-2007

Verslag van Peter Vanlaerhoven

We hebben er weer eentje bij, dit keer betreft het een hoax.

Wederom in Standdaarbuiten, een halve kilometer voor vorige formatie, vond ik onderstaande 'cirkel'. Bij het betreden van dit tarweveld trof ik een ietwat rommelige ronde met daarin een cirkel van ongeveer een meter of 4 van waar lijnen vertrokken naar de buitenste cirkel. Al gauw rees er twijfel over de echtheid van deze cirkel. Er waren voetsporen te zien die vraagtekens opriepen, daarnaast was duidelijk zichtbaar dat de ondergrond 'bewerkt' was met een of andere schoenmaat. Ook het echte graancirkel gevoel was ver te zoeken, of liever gezegd, niet te vinden.

Voor de zekerheid heb ik ook energetische waardes gemeten en kwam op een bovis van 6300, wat vrij normaal is voor dergelijke percelen. Daarnaast zat de poa op 54%, dit gaat ons dus weinig heling brengen, integendeel... Het percentage levensenergie (prana, orgon of chi) zat op een 34%. De gecombineerde waardes geven aan dat er hier sprake is van een veld waarop de landbouwer zijn stinkende best doet en waarbij het heel erg jammer is dat er zulks soort vandalisme op gepleegd wordt.

De bodemuitstralingen waren ook aanwezig, zoals overal op de wereld, en ook hier trof ik er 3 aan, wat heel normaal is. De derde zat op een dusdanige hoogte dat deze te rijmen viel met de waardes. Belastende waardes zijn ook gemeten en ook deze waren niet anders dan normaal.

Kortom, het werk van mensen die misschien denken dat de echtheid van werkelijke graancirkels onzin is..? Of wellicht een kwalijke 'grap' van plaatselijke jongeren die van hun hangplek zijn afgeweken...? Jammer in ieder geval voor de landbouwer en geen reclame voor de 'echte' cirkels.