05- Ridderkerk, Zuid Holland, 24-07-2009

Verslag van Peter Vanlaerhoeven

Vrijdag werd er telefonisch een melding gedaan van een graancirkel aan de Oostmolendijk te Ridderkerk. Desbetreffende persoon meld dat ze elke dag langs het veld komt gefietst en dat er deze morgen ineens een aantal cirkels in het veld lagen die ze de dag eerder niet had gezien.

Sjaak was wederom bereid om mij bij te staan voor een bezoek naar Ridderkerk. De beheerder had het ook al opgemerkt en had het ook voor het eerst gezien op deze dag. Hij zegt op desbetreffende veld jaren terug ook al een graancirkel te hebben gehad. Bij het benaderen van de formatie wordt het al snel duidelijk dat het hier een zogenaamde hoax betreft. Een duidelijk door mensenhanden gemaakte formatie, of liever gezegd vernieling van het graanveld. Het zijn 7 cirkels waarvan één omsloten ligt door een cirkel. Totale lengte van de formatie is zo’n 80 meter. Behoorlijk schade dus voor de landbouwer.

Het gewas ligt niet mooi geordend, stengels gebroken, voetsporen, zelfs kniesporen waaruit blijkt dat de maker(s) op z’n knieën door het slijk is gegaan, aangezien het behoorlijk geregend had ten tijde van het maken. Ook ligt er hier en daar klei op de stengels, wat wellicht aan het schoeisel is blijven plakken.

De sensatie van graancirkelenergie is ver te zoeken. De bovis-waarde is zo’n 6300 wat aangeeft dat de eigenaar een bekwaam landbouwer is maar dit toch echt doet zonder hulp van de ‘echte’ graancirkelmakers. Ook andere waarnemingen bevestigen onze uitkomst. Verder onderzoek zal er dan ook niet gedaan worden in dit veld, in ieder geval niet door ons (wie weet denkt justitie er anders over…).

Bij deze willen we de familie nog bedanken voor het gastvrij onthaal en het lekker bakkie koffie/thee. We zijn blij dat we ons verhaal hebben kunnen doen, dat was de rit waard.

Tot zover…

Peter Vanlaerhoven.