07- Standaarbuiten (5), Noord Brabant, 31-07-2009

LET OP: het is niet toegestaan om het land te betreden!

Een paar weken terug deed Robbert me het verhaal dat ie een tekening had gemaakt van een eerdaags te ontstane cirkel. Deze graancirkel ging geheel opgemerkt aan ons voorbij, totdat Robbert ‘m toch vond in een perceel nabij een eerder ‘getroffen’ graanveld. Na de ontdekking van Robbert zijn we tevergeefs aan het zoeken gegaan. De eerste augustus werd ie dan toch aangetroffen, mede dankzij Désirée, die toestemming van de boer kreeg om er in te gaan. Hieronder haar verslag. Het betreft een formatie van 2 cirkels en een onvolledige ring zoals te zien op de overzichtstekening van Richard. Bij deze de maten zoals ik ze van Richard door kreeg:

Kleine ovaal links 1.40 x 1.60. Ovaal in het midden 3.00 x 2.65. Grote cirkel 24 meter in doorsnede met een opening van ongeveer 52/53 graden (is één van de hoeken die te vinden is in een heptagon en is ongeveer de heling van de grote piramide!!) Bij deze nog dank aan Richard voor de tekening, Sjaak voor de foto’s en Désirée voor haar inzet en haar helder waarnemen, waarover later meer…

Peter Vanlaerhoven


Zaterdag 1 augustus gingen we op zoek naar de eerder gemelde graancirkels door Robbert vd Broeke. We hadden op een avond ook al gezocht, maar door de schemering konden we hem toen niet vinden. Eerst maar eens op zoek naar de eigenaar, en al snel gaf hij toestemming om foto’s te maken en een onderzoek te verrichten.

'Toevallig' lopen we Sjaak tegen het lijf, met in zijn kielzog een cameraman. Door de aanwijzingen van de boer hadden we de cirkels al snel gevonden. 2 kleinere cirkels naast elkaar met daarachter een ring die ¾ is. Weer iets nieuws dit jaar! Ze lagen er duidelijk al een tijdje, want de duiven hadden al goed hun best gedaan. Energie was niet goed voelbaar en het zag er allemaal wat vreemd uit. Door de voetsporen ben je al snel geneigd om de formatie als mensenwerk te verklaren. Echter was Robbert al meerdere keren hier geweest en de boer was ook door de formatie gelopen, dus niet een direct bewijs. Er bleef bij mij twijfel bestaan. Na het maken van diverse foto’s en uitgebreid meetwerk konden we door naar het volgende project. Meer info volgt hierover later.

Maandagavond met Peter terug gegaan naar deze formatie. De combine reed al in het land, dus we hadden geluk, morgenochtend is alles er af. De energie was direct enorm voelbaar. Mensenwerk? Knappe energie weg gezet! Peter meette minimaal 7 energie levels en een bovis van zo’n 9200. Een zeer aangename energie waar het prima vertoeven was. Na enkele luchtfoto’s gingen we verder, er hangt spanning in de lucht.

We laten ons maar weer eens verassen….

Désirée Lagerveld