04- Standaarbuiten (4), Noord Brabant, 07-07-2009


UPDATE 04-08-2009:

Richard van Rijswijk maakte een reconstructie van de graancirkel van Standaarbuiten (4). Klik op de afbeelding om het PDF bestand te bekijken.



Reconstructie Standaarbuiten (4)



LET OP: het is niet toegestaan om het land te betreden!

Wederom is er weer een graancirkel gespot in Zuid-West Nederland en ook dit keer gemeld door Robbert van den Broeke. Hij zegt de formatie ontdekt te hebben in de nacht van zaterdag op zondag 18/19 juli en had vooraf al een visioen gekregen in welke vorm deze zou ontstaan. Hij heeft deze formatie dan ook op papier getekend voordat ie het veld betrad. Hij zelf had ook een enorme lichtbol waargenomen bij het betreden van het veld.

Na zijn melding zijn ondergetekende, Sjaak Damen en Richard van Rijswijk (met toestemming van de beheerder) op onderzoek gegaan en troffen daar een formatie aan van 1 grotere cirkel met daaromheen 11 kleinere cirkels. Zo’n vorm hebben we in Nederland nog niet vaak gehad, zelfs het graan (wintertarwe) lag er perfect in gevleid. Een kunstwerk om te zien en ook om te voelen. Het linksom liggende graan had zelfs de kleiklonten heel gelaten en zich daar overheen gelegd met de vorm van de brokken mee. Dat doe je niet met een plankje of iets dergelijks. De stengels vertoonde wel breuken en hier en daar leek het ook afgesneden. De grootste cirkel had een doorsnee van rond de 12 meter maar was niet geheel rond. De bijgevoegde tekening op schaal, geconstrueerd door Richard (waarvoor dank), geeft aan dat de overige cirkels een stuk kleiner waren, variërend van 4 meter naar het noord-oosten tot 1,90 meter in het zuid-oosten aan het eind van de ‘staart’. Van kop tot staart meet de totale formatie een lengte van 27 meter lang en 19 meter breed. De hele constructie hebben we helemaal in kaart gebracht en wie weet rolt daar ook nog een of ander patroon uit wat geometrisch te berekenen is. Ook zal hier een korrelonderzoek op los gelaten worden waaruit wellicht zal blijken dat ook deze cirkel ontstaan is door een bepaalde vorm van straling of verhitting al dan niet veroorzaakt door niet bekende fenomenen.

Op energetisch gebied zijn er ook verschillende leylijnen waargenomen welke paste in andere patronen in het veld. Ook gevoelsmatig zijn er verschillende stromingen waargenomen van energie-levels. Bodemuitstralingen welke er op traditioneel land 3 zijn telde ik nu 9 lagen met elk zijn eigen kwaliteit. Ook verhoogde boviswaarden en andere parameters waren duidelijk merkbaar. Daarnaast had ieder van ons zijn eigen inbreng in de in alle spontaniteit ontstane ambiance die veel weg had van een jury-panel tijdens een of andere t.v.-prijsvraag. De concrete huiskamervraag bleef echter onbeantwoord. Dat er wel iets meer gebeurd in zo’n cirkel dan in een standaard tarweveld bleek uit het moment dat Sjaak zelf een stem hoorde van een vrouwelijk persoon, die de verjaardag van een van de aanwezige wist te vertellen. Verder wordt er melding gemaakt van een bepaalde sterrenconstellatie die in verband staan met het ontstaan van deze cirkel. Ten tijde van dit schrijven ontvang ik uit Frankrijk een bevestiging maar zal dit eerst verder onderzoeken voordat er meer melding van gemaakt wordt.

Mochten er aan de hand van latere bevindingen meer nieuws te melden zijn dan hoort u dat t.z.t. zeker nog. Wel wil ik nog even terug komen op het feit dat de eigenaar aangeeft dat het niet is toegestaan is om het veld te betreden. Wij geven die boodschap netjes mee op onze site maar nu blijkt dat er toch respectloos met het verzoek van de eigenaar wordt omgesprongen. Hij geeft zelf aan dat ongewenst bezoek niet meer getolereerd wordt en dat er bij deze ook een bord wordt geplaatst bij de ingang van het veld, zodat er concrete stappen worden genomen. Eerst wordt de beheerder economisch getroffen door de cirkel maar dat er dan ook nog mensen een verkeerd signaal naar de buitenwereld afgeven door toch maar het veld te betreden en dit blijkbaar de normaalste zaak van de wereld vinden, past niet helemaal in het kader waar deze mensen mee bezig zijn. Dus nogmaals het verzoek om NIET het veld te betreden.

Wij, de DCCA, zijn erg benieuwd wat ons nog meer gaat toevallen….

Peter Vanlaerhoven