2- Graancirkel Standdaarbuiten ook door de boer open gesteld, 16-07-2010

Ook de eigenaar van het graanveld in Standdaarbuiten heeft besloten de graancirkel formatie aldaar voor publiek open te stellen.

Wij van de DCCA waarderen dit enorm. We zijn erg blij dat nu ook vele anderen in Nederland de graancirkel-energie mogen waarnemen en mee kunnen genieten van dit prachtige fenomeen.

Uiteraard zijn er wel enkele spelregels aan verbonden.

* Allereerst dienen we met respect voor het gewas en het land het veld te betreden.
* Voorkom enige schade aan het gewas en land.
* Laat aub geen afval, peuken en andere zaken achter. Daar ligt niet alleen de boterham van de boer, maar wellicht ook de boterham die later bij u op bord verschijnt.
* Loop in de spuitsporen en in de formatie. Maak geen nieuwe sporen. Verlaat de formatie via de spuitsporen.
* Houd de formatie in tact, de mensen na jou willen ook een gave formatie bekijken.
* Ook bij deze formatie vraagt de boer een vrijwillige bijdrage, wilt u dit aub niet vergeten!!

De formatie ligt aan de paralellweg van de A17, ter hoogte van knooppunt Noordhoek, aan de kant van de BP. Neem afslag Standdaarbuiten. Bij de rotonde 3 kwart, dit is de Molendijk. Dan linksaf bij de 2e Kruisweg, dan rechts en na een 400 meter bij de bomen ligt de formatie. De formatie via de dam van het graanveld door het spuitspoor betreden!

Wij wensen u veel inspiratie toe.

Peter Vanlaerhoven.2- Standdaarbuiten (1), Noord Brabant, 09-07-2010

In de nacht van donderdag op vrijdag (8/9 juli) is er weer een nieuwe graancirkel ontstaan, dit keer in Standdaarbuiten. Vrijdagmorgen kreeg ik een sms-je van Robbert van den Broeke met deze mededeling en daarbij dat volgens zijn zeggen de formatie vervuld is met diepe, zachte liefdesenergieën, Christusenergie. Het betreft een kruisvormige formatie van 17 cirkels en daarbij ook nog 3 nabij gelegen cirkels.

Na de melding is Désirée meteen in haar auto gesprongen om de bewuste graancirkel te vinden. Bij aankomst in het veld kreeg ze van haar kruin tot haar tenen kippenvel en ervaarde ze een krachtige energie rond haar hart. Daarnaast leek het of haar, doorgaans nuchtere, hoofd naar boven werd getrokken. Ze waande zich in een serene, pure energie. Om het onderzoek in de avond met het team verder te doen, besloot ze om nog niet in de cirkels te gaan. Deze zelfde avond is het DCCA-team in het veld geweest en deed daar diverse metingen en waarnemingen.

Het is een formatie met een grote cirkel in het hart van het kruis met een diameter van bijna 9 meter, aansluitend 2 kleinere cirkels naar het zuiden, 4 cirkels naar het oosten en 4 cirkels naar het westen en 6 cirkels naar het noorden. Deze kleinere cirkels hebben een diameter van ongeveer 1,5 meter tot 2,5 meter. De 3 cirkels die wat meer afgezonderd naar het noordwesten liggen zijn 1,5meter tot 3,5 meter. De totale breedte van de formatie is 27,50 meter en de totale lengte inclusief de 3 andere cirkels meet 45 meter. Een respectabel formaat voor Nederlandse begrippen.

De cirkels bevatten tijdens ons onderzoek geen voetsporen en wat opviel was dat het graan ook mooi neergelegd was. De middelste, grote cirkel had een patroon van een soort kolk, of liever gezegd, patronen van de gulden snede waren hierin duidelijk te zien. Er zijn geen gebogen of gerekte knopen gevonden. Wel vonden we een libel met een verschroeid achterlijf die daar op een of andere manier zijn dood had gevonden, wellicht veroorzaakt door het ontstaan van de formatie. Het gewas, in dit geval wintertarwe, lag linksom in alle cirkels.

De parameters op energetisch gebied sprongen er vooral uit. Een extreem hoge boviswaarde in alle cirkels en daarbij ook extreem veel levensenergie, die hier meer is dan vergeleken met voorgaande cirkels. Ten opzichte van het overige veld lijkt de formatie ook een harmoniserende werking te hebben, geen gestreste energie maar eerder rust en, zoals Désirée al eerder omschreef, een sereen gevoel rond je hart. De bodemuitstralingen waren ook zeer complex ten opzichte van buiten de cirkels en daarbij knalde de kosmische instraling voor ons gevoel naar de aarde. Iedereen die er deze avond bij was moest wel een keer 'wauw' zeggen, of zoiets van 'wat gebeurt hier…'.

Uiteraard zijn er ook foto's genomen van het veld met formatie, zelfs vanaf de hooiwagen van de eigenaar die we eerst op de hoogte hadden gesteld. De boer geeft te kennen dat de formatie onderzocht mag worden en verleent ook zijn medewerking aan het graankorrelonderzoek, wat hem overigens niet vreemd was. Hij heeft namelijk al eerder een formatie in zijn graan gekregen. Verder bezoek wordt overigens (nog?) niet op prijs gesteld. Mocht dit nog veranderen dan hoort u dat natuurlijk van ons. Roy en Robin worden hartelijk bedankt voor de metingen, tekeningen en foto's. Wellicht dat er ook nog geometrische verbanden gevonden gaan worden door Richard. Sjaak gaat t.z.t. de korrels oogsten van deze formatie, ook daar wellicht meer over. En uiteraard Robbert bedankt voor de melding van deze hele bijzondere formatie.

Peter Vanlaerhoven