1- Graancirkel Etten-Leur is gedorsen, 30-07-2010

Het veld met de formatie in Etten-Leur is vandaag gedorsen. Hierdoor is de formatie niet meer te bezoeken.

Wij willen de boer enorm bedanken voor zijn gastvrijheid.

Verder willen we alle bezoekers bedanken voor het respect naar het gewas, de boer en de formatie toe.

Peter Vanlaerhoven.

1- Graancirkel Etten-Leur is door de boer open gesteld, 10-07-2010

De eigenaar van het graanveld in Etten-Leur heeft besloten de graancirkel formatie aldaar voor publiek open te stellen.

Wij van de DCCA zijn hier erg blij mee en met ons vele anderen die de 22 cirkels en ringen willen ervaren.

Uiteraard zijn er wel enkele spelregels aan verbonden.

* Allereerst dienen we met respect voor het gewas en het land het veld te betreden.
* Voorkom enige schade aan het gewas en land.
* Laat aub geen afval, peuken en andere zaken achter. Daar ligt niet alleen de boterham van de boer, maar wellicht later ook de boterham die later bij u op bord verschijnt.
* Loop in de spuitsporen en in de formatie. Maak geen nieuwe sporen.
* Houd de formatie in tact, de mensen na jou willen ook een gave formatie bekijken.
* De boer heeft een bus aan het hek hangen voor een vrijwillige bijdrage, wilt u dit aub niet vergeten!!

De formatie ligt aan de Lamsweg in Etten-Leur. Dit is een doodlopende zijstraat aan de Zevenbergseweg. Het straatnaambordje is helaas aangereden en daardoor verdwenen. Maar als u goed genavigeerd bent, moet het lukken en anders houdt u de windmolens in de gaten. Het veld ligt na zo'n 150 meter aan de linkerkant.

Wij wensen u veel inspiratie toe.

Peter Vanlaerhoven.1- Etten-Leur (1), Noord Brabant, 26-06-2010

Bij monde van Robbert van den Broeke is de eerste Nederlandse graancirkel voor 2010 een feit. De formatie werd in de nacht van vrijdag op zaterdag (01:00 uur) gespot door Robbert. Hij had al eerder het idee dat op dit veld iets zou verschijnen en nu is het dan zover. De formatie telt 11 ringen en 11 cirkels. De breedste ongeveer 6 meter en een totale lengte van ongeveer 70 meter. (zie tekening van Roy Boschman, waarvoor dank) Zaterdagmiddag 26 juni ben ik poolshoogte gaan nemen, samen met m'n dochter en Robin. Allereerst hebben we de boer opgespoord en om toestemming gevraagd het veld te betreden. De boer heeft zelf geen opmerkelijke zaken opgemerkt in desbetreffende nacht, alleen dat hij de auto van Ellen en Robbert heeft gesignaleerd.

Voordat we het veld betraden had Roy Boschman al in het veld wat foto's genomen zonder de formatie te betreden. Tijdens mijn onderzoek heb ik in de formatie zelf geen voetsporen kunnen ontdekken en verder heb ik ook geen andere sporen weten te ontdekken die zouden kunnen wijzen op mensenwerk. Wel ervoer ik een subtiele aanwezigheid van energieën die ook in eerdere formaties van voorgaande jaren merkbaar waren.

Bij alle ringen en cirkels lag het gewas (wintertarwe) linksom. De ringen en cirkels varieerden van ongeveer 1 meter tot zo'n 6 meter doorsnee. Deels waren ze gaaf rond, deels ook eirond. Merkwaardig van deze formatie was dat het precies tussen 2 spuitsporen lag. De ligging van eventuele leylijnen en of deze überhaupt aanwezig zijn is nog niet gecontroleerd, indien dit het geval is komen we daar nog op terug.

De eigenaar van het veld heeft toegezegd wel mee te willen werken aan het graankorrelonderzoek, waarvoor alvast onze hartelijke dank. Sjaak Damen zal binnenkort contact met hem opnemen om het een en ander uit te voeren. Verder wil de eigenaar niet de lokatie genoemd hebben om verdere kermis te voorkomen. Het enige wat hierover vermeld kan worden is dat het in de omgeving van Etten-Leur is. De DCCA-leden zullen hem op de hoogte brengen als we verder onderzoek gaan doen, verder is niemand welkom op het veld en dat willen we graag respecteren.

Zondag 27 juni zijn we, enkele DCCA-leden samen met Robbert en nog wat kennissen, terug naar het veld geweest en her en der werd vooral verschil van temperatuur opgemerkt. Ook zijn er andere, persoonlijke, waarnemingen gedaan op energetisch gebied. Uiteraard zijn er ook nog foto's genomen en u mag 1 keer raden wat er, naast de wintertarwe, op verscheen…. Zie onderstaande foto's.

Als laatste wil ik nog melden, zonder er enige consequenties aan te hangen, dat er door verschillende mensen in de ruimere omgeving minder verklaarbare fenomenen zijn waargenomen voorafgaande van de melding.

Mochten we meer informatie hebben dan leest u dat weer op deze site.

Peter Vanlaerhoven


Update 06-07-2010

Maandagavond 05-07-2010 hebben we nog nader onderzoek gedaan in de formatie van Etten-Leur. De energetische waarden welke waargenomen zijn door ondergetekende geven een duidelijker beeld in het geheel. De Boviswaarde en andere parameters zijn duidelijk hoger in elke cirkel en ring ten opzichte van het overige perceel. Daarnaast is de kosmische instraling intens aanwezig en duidelijk voelbaar. Ook de bodemuitstraling is binnen de formatie veel complexer dan buiten de formatie in hetzelfde veld.

Ook is er gewicheld naar leylijnen en het frappante van deze meting is dat de formatie in zijn geheel op/in een leylijn ligt waarbij in het laatste gedeelte van de formatie een andere leylijn het geheel doorkruist (zie afbeelding). Dit gegeven werd door meerdere personen onafhankelijk van elkaar bevestigd. Verder zijn we niet verder op dit fenomeen ingegaan maar wellicht dat er nog meer leylijnen door de formatie lopen.

Als laatste, maar zeker niet het minste, wil ik u niet onthouden van het feit dat er ook weer rijkelijk lichtbollen werden gefotografeerd. Naast de lichtbollen, die doorgaans vooral op krachtcentra worden vastgelegd, heeft Robbert van den Broeke ook nog een wezen vastgelegd in de cirkel die, zoals u onderstaand kunt zien, nog even gedag wilde 'zeggen'.

Ten overvloede wil ik nogmaals melden dat het niet toegestaan is om het veld te betreden, zoals de eigenaar al aangaf.

Peter Vanlaerhoven.