14- Seppe (3), Noord-Brabant, 21-07-2012

Laat in de avond van de 19e juli ben ik met mijn gezin nog even langs de laatst verschenen grascirkel gereden. In de namiddag werd ik gebeld door een dame van een bekend televisie station die over dit fenomeen eens een positieve nieuws reportage wilde maken voor het half 8 journaal. " Het is en blijft een apart, mooi fenomeen", zei ze en het moest eens wat beter belicht en uitgelegd worden aan de mensen. Momenteel is er veel gaande in de wereld wat moeilijk te begrijpen is voor veel mensen.

We zagen, bij het betreden, dat de grascirkel er belabberd bij lag door het vele bezoek van de afgelopen dagen. Mijn vrouw voelde een sterke energie in de grote cirkel toen ze erin ging staan. Het verwonderde haar dat het zo'n sterke, opkomende energie was. We waren het erover eens dat dit geen goede cirkel meer was voor een tv-programma.

Thuisgekomen zocht ik contact met Robbert ( van den Broeke) en vertelde hem mijn bevindingen. We spraken samen de wens uit om een nieuwe grascirkel te mogen vinden en vroegen de cirkelmakers ons te helpen.

Vanmorgen werd ik om 05.35 gewekt en zag ik op mijn mobiel het berichtje staan dat er een nieuwe formatie was gevonden. Deze was rond een uur of 1 ontstaan en Robbert had, in een visioen, een zilverkleurige bol ufo boven het veld gezien. Deze ufo richtte een flitsstraal naar beneden waar hij later de nieuwe cirkel aantrof. Dat is nog eens wakker worden....

In de loop van de morgen ben ik naar het perceel gereden om te kijken wat ik zou aantreffen, ik had het al snel gevonden. De nieuwe cirkel lag iets verder het perceel in dan de vorige. Ik voelde een zuil van warmte opstijgen op de plaats van de laatste formatie, ik kan het vergelijken met een welkom-thuis gevoel; alsof je een huiskamer binnenstapt. Ik zag een grote cirkel van 7,3 meter en 2 kleintjes van: 1 van 2 meter en 1 van 1,8 meter en een kwart rond streepje van 1,6 meter. Ik verwonderde me en keek rond of en iets bijzonders was te zien in de buurt. Vliegtuigjes stegen op en landden en op het moment dat ik dacht dat er niks bijzonders te zien was zie ik een zwarte auto snel het naast gelegen weggetje passeren. Terwijl ik ernaar kijk telefoneer ik met Annemieke om de stand van zaken door te nemen. In de auto teken ik een schema als er een auto stopt waar Ellen uit komt. We praten wat en besluiten samen de grascirkel te gaan bekijken. Na een tijdje zien we een rode auto stoppen en een ouder echtpaar stapt uit, mijn gedachten gaan naar een vorige formatie aan de snelweg, maar als ze dichterbij komen zie ik dat het Aad van der Hout uit Tilburg is met zijn vrouw. Aad volgt het fenomeen al jaren fanatiek op de voet en wilde de formatie nog een keer bekijken met zijn vrouw, hij had in eerste instantie niet door dat er een nieuwe cirkel bij lag. Aad had zijn wichelroede bij zich. Op de foto's zie je iets wonderlijks gebeuren; zijn handen verkleuren en krijgen boven de grascirkel rood en witte vlekken. Op een andere foto zie je dat er een opwaartse energie bron zichtbaar wordt, wonderlijk om dit voor je ogen te zien gebeuren! Ik film ook nog een stukje waar iets bijzonders op te zien is. ik bedank Aad voor het mogen maken van de foto's maar bovenal bedanken we de cirkelmakers die het voor elkaar hebben gekregen om , in zo'n korte tijd, een warme, nieuwe grascirkel te manifesteren. De wens van Robbert en mij is uitgekomen om een ongeschonden cirkel aan de media te kunnen tonen.

De boer, de heer van Gastel, heeft aangegeven dat het perceel maandag gemaaid zal worden. Het komende weekend kunt u deze cirkels nog bezoeken en we wensen u een leuk, leerzaam en energie opwekkend weekend toe. Denkt u aan de vrijwillige bijdrage? Een dagje uit kost veel meer en het levert u positieve energie op. " Het is een perspectief zonder weerga"

Sjaak Damen - DCCA veldcoordinator