19- Wittem, Limburg, 09-08-2002

Rapport van Robert Boerman

Deze graancirkel is ontdekt door Anne Stins en Niek Zwikker tijdens een wandeling tussen Eijsden en Wittem op 31-07-2002. Via de Frontier Sciences Foundation kreeg de Stichting PTAH deze melding binnen.

Helaas konden we deze graancirkel niet eerder bezoeken dan zondag 11-08-2002. Eenmaal in de cirkel aangekomen, waren we toch enigzins verrast door de omvang van de cirkel. Deze cirkel in tarwe had een diameter van 50 meter en de binnenste cirkel was 8.20 meter in diameter. De ring was 17 meter breed. De brede ring was een indrukwekkend gezicht, dit omdat we in Nederland niet zo heel vaak van dergelijke grote cirkels aangetroffen worden. Er zijn in deze cirkel geen bijzonderheden gevonden zoals blown nodes of leylijnen.

Het vreemde van het hele verhaal is wel dat ik een tijdje geleden door een of andere produktiemaatschappij benaderd ben met de vraag of wij vanuit de Stichting PTAH mee konden helepn om een graancirkel te maken voor commerciele doeleinden. We hebben er eerst even kort over nagedacht omdat het financiele aspect toch wel interessant was voor de bijna lege kassa van de Stichting. Toch hebben we besloten om aan dit verzoek GEEN medewerking te verlenen.

De produktiemaatschappij wilde voor een niet nader te noemen fabrikant een afbeelding van een CD in het graan maken. Toen we eenmaal in de cirkel waren, had ik totaal niet aan het verzoek van de produktiemaatschappij gedacht, maar toen ik eenmaal de luchtfoto's van Frank Laumen zag, schoot mij opeens het verzoek te binnen. Zou deze graancirkel dan toch in opdracht gemaakt zijn....? Helaas ben ik het telefoonnumer kwijtgeraakt en ben dus niet meer in staat op een en ander te na te trekken...

Copyright Frank laumen

Klik op foto's om te vergroten

Copyright Frank laumen

Klik op foto's om te vergroten

Copyright Frank laumen