06- Zevenhuizen, Zuid Holand, 20-07-2005

Op 16-07-2005 ontdekte Rene van Bruggen onderstaande graancirkel tijdens een fietstocht welke hij meldde aan de Stichting PTAH. Onderzoekers Roeland Beljon en Nancy Polet waren ter plaatse en wisten het volgende te melden:

Datum onderzoek: 20 juli 2005 ís avonds tussen 20.00 en 22.00 uur.
Plaats: Zevenhuizen, Zuid Holland

De formatie ligt nabij de spoorbaan te Zevenhuizen. Vanaf dit weggetje was al een pad dwars door het graan gelopen door kijkers. Toch kunnen er nooit veel kijkers geweest zijn want het graan (gerst) had zich alweer grotendeels opgericht.

De tekening van Rene van Bruggen klopt goed. Alleen ligt er buiten de formatie aan de westkant naast het trekkerspoor nog een extra cirkeltje dat moeilijk te zien is omdat ook hier het graan alweer helemaal overeind staat.

De formatie op zich was weinig indrukwekkend. Nancy voelde er wel energie. Tinteling in haar handen en toen ze ging liggen werd ze licht in het hoofd. Om een uur of half tien fotografeerde ik een lichtverschijnsel. Ik weet niet wat of hoe, maar de foto is bijgevoegd, evenals een paar pole shots. Ook een van het bijcirkeltje.

De cirkel heeft een diameter van gemiddeld 25 meter de buitenste ring is 1,70 breed. De paden in de formatie zijn variŽren in breedte van 1,60 tot 1,90. Het lange eind is 18,70 meter en het korte eind is 12,90 meter lang.

Het bijcirkeltje ligt precies 7,30 meter buiten de formatie en is 60 cm diameter.

Roeland Beljon