08- Hoeven (2), Noord Brabant, 17-07-2007

Verslag van Peter Vanlearhoven

Vanavond (17-07-07) rond een uur of 19:00 belde Robbert van den Broeke me met de mededeling dat er weer een nieuwe graancirkel is verschenen, dit keer in Hoeven. Gisteravond was Robbert, samen met een vriendin, andermaal getuige van het ontstaan van een formatie aan de Koksweg in Hoeven. Hij werd door een voorgevoel naar deze plaats toe getrokken en daar eenmaal aangekomen hoorden beide een gekraak in het gewas. Toen ze in het gewas liepen lagen daar 4 cirkels op een rij.

Uiteraard heb ik m'n camera en ander toebehoren meegenomen en de cirkels onderzocht. Zoals bijgevoegde tekening aangeeft, liggen de cirkels op een rij, van zuidwest naar noordoost. Cirkel 1 heeft een doorsnee van 1,90 meter, cirkel 2 een doorsnee van 5 meter, cirkel 3 1,90 meter en cirkel 4 is min of meer eivormig en is 2,50 bij 2,00 meter. T.o.v. cirkel 2, de grootste, ligt cirkel 1 op 0,30 meter, cirkel 3 op 0,50 meter en cirkel 4 ligt op ongeveer 3 meter van de grootste.

Bij het meten van 2 aanwezige leylijnen valt op, dat deze kruisen in de grootste cirkel, en waarbij 1 leylijn een soort afbuiging maakt naar het centrum van de grootste cirkel, alsof deze er naar toe wordt getrokken. Beide leylijnen zijn ruim 2 meter breed.

Er waren geen voetsporen te bekennen, wel breuk hier en daar in de stelen van het graan. Waarschijnlijk zijn deze breuken ontstaan door de weersinvloeden, want er was verderop in het veld wel windschade. Ook zijn er weer verlengde groeiknopen geconstateerd, alhoewel het er niet veel waren. Het graan lag in alle 4 de cirkels linksom, mooi over elkaar verspreid wat door mensenhanden waarschijnlijk niet zo gemaakt kan worden.

Als laatste hebben we de energetische waardes nog gemeten. Eerst in de cirkels, welke bij alle 4 hetzelfde was, namelijk een Bovis van 9400, Poa 94% en Orgon van 55%. Daarna hebben we nog op hetzelfde perceel, buiten de cirkels gemeten en kwamen tot de volgende waardes: Bovis 4600, Poa 42%, Orgon 18%. Ook de belastende waardes waren binnen de cirkels veel en veel lager dan daar buiten.

Gevoelsmatig was de energie erg subtiel en zacht en nauwelijks waarneembaar (handen en onderbuik), maar als we de waardes zien dan is hier toch echt sprake van een 'echte' graancirkel.

We weten verder nog niet wie de eigenaar is van het perceel maar vooralsnog lijkt het niet handig om ongevraagd dit veld te betreden. Laten we respect houden voor de beheerder. Enneh...wellicht dat we er nog niet zijn...


















  • Gewas: tarwe
  • Diameter cirkel 1: 1.90 meter
  • Diameter cirkel 2: 5.00 meter
  • Diameter cirkel 3: 1.90 meter
  • Diameter cirkel 4: 2.00/2.50 meter
  • Bovis 9400
  • Poa 94%
  • Orgon 55 %.
  • Rode lijn is een leylijn
  • Onderzoeker: Peter Vanlaerhoven
  • Datum onderzoek: 17-07-2007