11- Hoeven (4), Noord Brabant, 05-10-2009

Update 28-10-2009:

Aanvulling laatste grascirkel Hoeven met wit poeder.

Bijgevoegde foto ontving ik onlangs van Robbert van den Broeke. Hierop is te zien hoe ook op zijn balkon een hoopje wit poeder verscheen. In de nacht dat het witte poeder verscheen in de laatste grascirkel in Hoeven, manifesteerde zich ook bovengenoemde substantie bij Robbert’s woonhuis. Hij zegt deze nacht een uittreding te hebben gehad waarbij hij over het desbetreffende grasveld een beeld heeft gekregen met het poeder. Bij het ontwaken lag er dus op zijn balkon dit magnesiumpoeder waarna hij me belde met dit verhaal. Roy Boschman, en later ook Sjaak Damen, troffen bij het krieken van deze dag in levende lijve dit poeder aan in het weiland. Het poeder zal onderzocht worden en wanneer er meer over bekend is zal dit meteen worden gemeld. Ook de ene helft van de stenen die Robbert mocht ontvangen zal aan een nader onderzoek worden onderworpen en ook hierbij hopen wij u op de hoogte te houden over de resultaten. Wanneer Robbert en/of de onderzoeker(s) meer te weten zijn gekomen melden we ons weer.

De foto’s van de UFO’s, welke deze zomer zijn gepubliceerd op DCCA, blijken geen afwijkingen te hebben waaruit blijkt dat er mee ‘gerommeld’ is. Zelfs de lichtdiagrammen van de digitale foto’s blijken de UFO’s niet te ‘herkennen’ wat op z’n zachtst gezegd toch wel erg merkwaardig is.

Overigens zal een overzicht verschijnen van alle graancirkels van 2009 in Nederland in de komende editie van Frontier!

Peter Vanlaerhoven.




Wit Poeder in de grascirkel formatie te Hoeven.

Heden morgen werd ik gebeld door Peter van Laerhoven met de mededeling dat hij was opgebeld door Robert van de Broeke dat er waarschijnlijk wit poeder zou liggen in een van de grascirkel formaties. Peter vroeg of ik tijd had om er langs te gaan en als dat zo was dit wit poeder te verzamelen en er foto’s van te maken . Dus zoals afgesproken ben ik toen in mijn auto gestapt en naar het bewuste veld gereden met de septische gedachte van jawel het zal wel loos alarm zijn maar ja je weet nooit, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Daar aangekomen zag ik in de verte al een witte verschijning in het gras liggen. Ik pakte mijn foto camera en de benodigde spullen die ik meegenomen had van thuis om als er eventueel wit poeder zou liggen dit te verzamelen. Met de regen dreiging op de achtergrond betrad ik het veld. Ik liep naar de bewuste laatste cirkel, terwijl ik rond keek om ter zien of er eventueel al andere mensen eventueel het perceel hadden betreden. Je kan je eigen goed uitsporen in groeiend gras vandaar ik rond neuzelde, misschien zag ik die haas nog van de vorige keer je weet maar nooit toch . Maar ik zag toch iets want aan de noord zijde van de grote ring waar het poeder lag zag ik dat er al iemand was geweest, en naar mijn inzicht nog niet zo lang geleden . Ik dacht nog wordt ik hier voor de gek gehouden , is dit poeder nep of wat is er aan de hand. Maar het is toch mooi speur werk om dat te zien dat er toch al iemand was geweest vond ik en lachte er eigenlijk nog om. Toch later die dag zou daar een telefoontje over komen want wat bleek ,Roy was me net voor geweest die morgen.

Op de bewuste plek aangekomen heb ik de zaak eerst ge op serveert en wat foto’s gemaakt voordat het werk zou beginnen. Ik verzamelde met mijn handveger en blik het poeder en deed dat in een plastic broodtrommel. Er lag best veel dacht ik nog terwijl ik dat deed zag ik diep onder in het gras ook nog een deel wit poeder liggen. Om dit te verzamelen moest ik het gras behoorlijk verwijderen, het was net of dat dat poeder er met een kracht ingeblazen was dacht ik nog. Toen ik klaar was met mijn klus heb ik nog eens rond gelopen en alles nog eens overzien. Het gras van de cirkels lag nog steeds plat en niks wijs de er op dat het zich wilde oprichtte. Ik had de vorige keer toen ik daar was op een bepaalde plek in dat perceel zelf iets plat getrapt en waarachtig op die plek zag je het gras weer omhoog komen en dat was nog maar een aantal dagen geleden. Ik keek nog rond om te zien of mijn vriend de haas misschien nog ergens was maar ik zag verder niks. Onderwijl ik terug naar de auto liep dacht ik wat zou dit poeder kunnen zijn. Zou het een soort magnesium zijn of was het iets anders misschien. Het was prachtig wit en het geurde niet , het stuifde wel , er waren wel een aantal klontjes te zien, misschien door het vocht . Ik ben geen laborant dus wat ever zou het zijn. Onderweg naar huis belde ik nog met Peter en met iemand van een laboratorium . Onderweg naar huis reed ik langs mijn vriend en die begon tijdens de koffie over een verhaal dat als het een soort magnesium was dit zou branden als je het zou aansteken. Want vroeger zag je in de fotografie van die licht bakken waar een soort explosie plaats vond en dat was magnesium volgens hem. Ik zij allee dat gaan we proberen en zijn vrouw vroeg of dat we gek waren. Intussen was zijn zoon ook binnen gekomen en die zij kom dat gaan we achter de schuur uit proberen toen hij het verhaal aanhoorde van zijn vader. Ik niet te beroerd pakte de krant die net binnen was gekomen en bietste de aansteker van tafel en we liepen in optocht naar buiten. De vrouw van mijn vriend stond ons schuddend na te kijken. Wij liepen na achteren en gingen het uit proberen , scheikunde achter in de open vlakte achter de grote schuur.

Wat kon ons gebeuren oogstens morgen in de krant toch als het fout zou aflopen . Dan zouden de geleerde misschien wel ineens interesse hebben in het hele gebeuren als ze dan het hele verhaal zouden aanhoren . Er moet toch iemand zijn eigen opofferen. We deden wat poeder in een krant en legde dit op de grond en staken het aan met de aansteker. Dat wordt lekker warm zij mijn vriend , het brand pa ,zij zijn zoon en ik maakte er foto’s van. De pret was al zo over , de krant brandde op maar er gebeurde verder niks met het poeder. We probeerde het zo aan te steken je weet maar nooit toch , maar er gebeurde niks. Dan het zakmes er in om te zien of wat er gaande was maar we zagen niks, alleen de witte kleur was wat aangetast maar verder niks. Zou het oplossen in water zij mijn vriend en liep de schuur in om later met een glazen potje terug te komen. Hij deed het poeder in het glazen potje en deed er wat water in en schudde de inhoud . Er gebeurde niks, het water verkleurde niet gewoon niks. We keken elkaar aan wat zou het verder kunnen zijn. Zou het geen soort calcium zijn , kalk of iets anders?

Terwijl we verder filosoferen verstrijkt de middag. Ik rij dan naar huis want ik ben toch benieuwd naar de gemaakte foto’s. Thuis aangekomen begin ik maar aan dit verslag en onderwijl ik aan het schrijven ben gaat de telefoon . Hallo Sjaak met Roy Boschman en er volgt dan een heel verhaal. Uit eindelijk besluit Roy om langs te komen en dat gebeurt ook. Roy is benieuwd naar mijn foto’s en naar het witte poeder dat ik verzameld heb. Terwijl hij er is kom ik aan de weet dat hij er die morgen al heel vroeg geweest was op de bewuste plek. Ik had het goed en vertelde hem precies waar hij gelopen had en hij was verbaasd, hij zij ik heb voorzichtig gesprongen en jij ziet dat , man je lijkt wel een indiaan of een spoorzoeker ahahahha. Als ik het witte poeder pak en dat aan hem geeft heeft hij al weer een idee. Hij pakt wat en proeft er aan, lekker Sjaak net magnesium, ik kijk hem aan en denk , ja laat maar. Zou het geen talk poeder zijn wat sporters op hun handen gebruiken en hij graait in de doos met poeder en wrijft zijn handen er mee in, onderweg loopt hij naar de keuken om het naderhand weer af te spoelen. Het voelt naar dat spul Sjaak zegt hij en lacht , ik ga opzoek naar dat spul kunnen we het vergelijken zegt hij. De tijd vliegt om en na wat uit wisselingen van foto’s enz besluit hij naar huis te gaan want zijn vrouwtje belt waar hij toch wel blijft. Ik laat hem uit en ga terug denkend de woonkamer in . Ik denk het brandt niet, lost moeilijk of niet in water op , het is niet dodelijk want Roy leeft nog steeds want die heeft het geproefd, wat zou het dan wel kunnen zijn. Ik weet dat er in graancirkels al meerdere keren wit poeder is gevonden. Je kan dat lezen op verschillende websites, zelf had ik het nog nooit gezien tot nu dan. Terwijl ik een paar kroketten in de frietpan mik gaat de telefoon en een bekende vraagt wat is het voor spul Sjaak. Ik zeg , ik wilde het een s proberen of het smaakt bij de friet. Aan de andere kant zegt de persoon , ben je gek geworden of heb je het al opgesnoven en een hard gelach is het resultaat. Grascirkel poeder om lekker high van te worden denk ik ,…….wie weet probeer ik het nog wel eens. En als ik dan high wordt verkeer ik misschien dan wel in hogere sferen. Zou dat dan het wit poeder zijn ?

Sjaak Damen