3- Bosschenhoofd (1), Noord-Brabant, 24-04-2012

Voordat ik het betreffende perceel betrad aan de Bredaseweg ben ik eerst op zoek gegaan naar de eigenaar van het perceel. Want zo behoord het eigenlijk te gaan, want zonder toestemming is het eigenlijk bij wet verboden om een perceel te betreden dat niet van u is. Want u heeft ook niet graag dat er ineens iemand zonder u toestemming in u tuin staat .

Degrascirkels lagen namelijk na enig speurwerk ( dus op zoek naar de eigenaar ) in een perceel van de heer Arjan van Gastel. Ik stelde de eigenaar van mijn bezoek op de hoogte en hij gaf mij permissie om het perceel te betreden en te onderzoeken. Dus in de regen ging ik aan de slag. Het viel me wel op dat ik van af het begin in de gaten werd gehouden door een persoon die zwart gekleed was en die op afstand tegen de bosrand mijn werk gadesloeg. Toen ik na een tijdje aanstalten maakte om naar de persoon in kwestie te gaan en hij zag dat ik naar hem toe liep verdween hij gewoon weg voor mijn ogen in het niets. Ik ben nog naar de plaats wisten kijken maar er was verder niks te zien. Dus liep ik maar terug en maakte ik mijn onderzoek maar verder af.

Daar naast heb ik het perceel ook nog onderzocht op enige vormen van straling, maar ik heb niks kunnen waarnemen. Ik was wel enigszins verbaasd en benieuwd geworden. Had deze onbekende persoon met deze grascirkels te maken of was hier meer aan de hand! Het viel me trouwens ook wel op die middag, dat een bepaalde type zwarte auto wel heel dikwijls langs gereden kwam.

Nadat de regen was opgehouden kwam de eigenaar van het grasland perceel de heer Arjan van Gastel met zijn kinderen op bezoek om de grascirkels zelf te aanschouwen. Maar hij had zijn huiswerk al heel goed gedaan want zijn kinderen hadden op internet al informatie over hun grascirkel`s gevonden. Dus gingen hun ook aktief foto`s maken en op onderzoek uit. Al met al een spanende middag zowel voor mij als voor de familie van Gastel, want zo veranderde een regenachtige middag toch nog voor de kinderen van de fam van Gastel in een onbekend mysterie. De heer van Gastel melde me wel dat als het weer beter wordt, het perceel dan weldra gemaaid zal worden.

Het perceel mag betreden worden voor bezichtiging , maar gaarne door de aanwezige sporen lopen en het perceel verder niet betreden en zeker geen afval achter laten, want het gras wordt gebruikt stal voedering voor de melkkoeien. Mocht het toch zijn dat er afval wordt gevonden dan wordt het perceel gesloten . Namens DCCA bedanken wij de fam van Gastel voor hun gastvrijheid en bereid willigheid om mee te willen werken om een mysterie te proberen op te lossen.

Sjaak Damen