06 - Hoeven (2), Noord-Brabant, 16-05-2012

In de vroege, nachtelijke uren van woensdag 16 mei kreeg Robbert van den Broeke door dat er wederom een graancirkel te vinden zou zijn in de velden rondom zijn woonplaats Hoeven. De graancirkel zou liggen aan de Palingstraat, een grasveld gelegen tussen landbouwgrond en boerenbedrijven. De nacht waarin de grascirkel gevormd is was een onstuimige: harde wind met windstoten en veel regen. Dat was ook direct waarneembaar in het veld. Het gras staat hoog, zo hoog dat het zijn maximale lengte heeft bereikt en weldra gemaaid zal gaan worden. Daardoor is het gevoelig voor de weersomstandigheden en gaat het gemakkelijk plat. Hoewel ik getraind ben om naar platliggend gewas te zoeken en exacte aanwijzingen gekregen had van Roy Boschman was de formatie lastig te zien vanaf de weg terwijl hij er slechts een paar meter vanaf lag.

De formatie bestaat uit cirkels en ringen met aan de staart een soort krul/letter e. Hij is opgebouwd uit 10 elementen, variŽrend in grootte van 90 cm tot 6,9 meter. De ligging van het gewas is meestens tegen de wijzers van de klok in en in grof neergegaan alsof een enorme energiebron aan het werk geweest is. In een aantal cirkels was het centrum off-centered. In een aantal cirkels trof ik gebogen c.q. verlengde knopen aan. De cirkels waren vrijwel ongeschonden omdat er weinig mensen het veld in zijn geweest.

Er is (nog ) geen onderzoek naar straling en/of leylijnen gedaan maar eerdere bezoekers hebben een blauwe lichtbol en warme energie waargenomen.

Datum onderzoek: woensdag 16 mei 2012
Gewas: gras
Diameters cirkels: ( v.l.n.r.)
1 1,80 m
2 0,90 m
3 1,80 m
4 2,70 m
5 2,70 m
6 6,90 m
7 1,70 m
8 2,20 m
9 3,10 m
10 3,20 m lengte

Annemieke Witteveen