07 - Hoeven (3), Noord-Brabant, 18-05-2012

Bij monde van Robbert van den Broeke is de melding voor 5e Nederlandse grascirkel van 2012 een feit.

Deze bijzondere formatie is ontstaan in de nacht van 17 op 18 mei. 's Avonds zijn er 2 mensen namens de DCCA op pad gegaan om het veld te bekijken. De formatie lag in hetzelfde veld als waar de 1e grascirkels werd gevonden.

Allereerst werd de eigenaar verwittigd dat er weer een grote grascirkel op zijn perceel lag. Ook nu kregen wij weer toestemming om het betreffende perceel te bezoeken en te onderzoeken. Toen we er aankwamen zagen we aan de rand van het veld al een groot geel bord staan. De tekst spreekt voor zich en we bedanken de persoon (ook namens de boer) die dit geplaatst heeft voor zijn goede werk.

Er lag een 1 grote cirkel van 8 meter doorsnee en een groot aantal kleine cirkels ( 9 in totaal) met op de kop een kruis. De totale lengte bedroeg, volgens de gps, van begin tot einde 24 meter en 40 cm. Aan het eind van de staart was een kruis geplaatst. Al filosoferend zou je je kunnen voorstellen dat de grote grascirkel de wereld voorstelt. Het kruis zou een link kunnen zijn naar de Christelijke feestdag van de dag ervoor (hemelvaartsdag) of zou het een andere betekenis hebben? Tijdens mijn onderzoek heb ik niets spectaculairs kunnen ontdekken, wel voelde we de aanwezigheid van energieŽn. Wat ons opviel, en dat verbaasde ons, was dat de camera iedere keer na een foto gemaakt te hebben aangaf dat de geheugenkaart vol was terwijl dit niet het geval was. Thuis, op de computer, bleek later dat ik zeker nog 155 foto's kon maken. Deze foutmelding gaf het toestel alleen maar in de grascirkels of in de buurt van de grascirkels, terwijl, als ik een 5-tal meter buiten de grascirkel stond, deze foutmelding niet kreeg.

Ook bleek dat bij 2 telefoons de batterij geheel leeg bleek te zijn na het betreden van de grascirkels terwijl deze vooraf vol waren. De batterijen hadden we gecontroleerd voordat we het veld betraden.

Zou het kruis te maken hebben met de financiŽle wereldproblematiek? De wereld zit nu opgezadeld met de problemen die veroorzaakt zijn door een groep mensen die er zelf de verantwoordelijkheid niet voor durft te dragen en de wereldbevolking ervoor op laat draaien. Eerst geven ze je alle financiŽle ruimte, het kon niet op, en vervolgens draaien ze alles terug. Ze vergeten hierbij alleen dat we in een financiŽle cirkel zitten met zijn allen, die nu wordt uitgehold met als gevolg dat eerdaags de ketting zal breken. Een ketting bestaat uit cirkels.

Misschien heeft het te maken met de bezuinigingen van de Kunduz-coalitie. De berichtgeving op de dag dat de grascirkel werd ontdekt was niet al te best, volgens de berichten gaan we er allemaal, financiŽel, flink op achteruit.

Een overdenking waard want dat kruis ligt niet voor niets zo duidelijk in het gras gedrukt. Misschien moeten we eens stil gaan staan en kijken naar de welvaart die we verworven hebben door onze knoeste arbeid, opgebracht door munten die er als cirkels uitzien . En moeten we ons gaan realiseren dat er nog steeds heel veel mensen deze welvaart niet kennen en dankbaar zijn dat we mogen leven in deze maatschappij. Wie het weet mag het zeggen, en is de betekenis van deze prachtige grascirkel formatie misschien wel een opsteker voor mensen in zware tijden. We moeten bedenken dat ieder huis (ook moeder aarde ) zijn kruisje heeft. Ja, en dan sta je daar met zijn tweeŽn in de regen, terwijl de avond gevallen is en het weldra donker wordt. We bezochten nog snel het gedeelte van het perceel waar de eerste grascirkels hadden gelegen, maar daar zagen we bijna niets meer van terug.

We besloten langs de familie van Gastel te gaan , alwaar we met heerlijke warme koffie werden ontvangen door mevrouw van Gastel in een prachtig versierde, verwarmde feest tent. De heer van Gastel had gevraagd of we langs wilden komen na ons onderzoek, er zouden mensen aanwezig zijn die avond die graag meer wilde weten over het fenomeen. Van het een komt het ander dus voor je het weet is het al laat. De heer van Gastel deelde ons verder mee dat het perceel een dezer dagen gemaaid zou worden. Hij wist nog niet precies wanneer ,maar lang zal het niet meer duren.De prachtige cirkels zullen eerdaags alweer voltooid verleden tijd zijn. Jammer natuurlijk voor de mensen die deze prachtige grasformatie nog hadden willen bezoeken. Koeien willen ook graag eten en die gaan natuurlijk niet op u zitten wachten . En zo is de cirkel weer rond want we zijn met zijn allen in deze maatschappij,zowel mensen als dieren en planten en niet te vergeten uw ronde muntjes, afhankelijk geworden van elkaar. Voordat we vertrokken hebben we de familie nog een boek over graancirkels cadeau gedaan hetgeen zeer gewaardeerd werd. We willen de familie van Gastel nogmaals bedanken voor hun medewerking en gastvrijheid.

Sjaak Damen