09- Hoeven (5), Noord-Brabant, 19-06-2012

Na de melding van Robbert dat er weer een nieuwe grascirkel was geboren was ik niet direct in de gelegenheid om er naar toe te gaan. We hebben al een aantal grascirkels gehad dit jaar en stiekem zijn we in afwachting van de eerste cirkel in het graan. Zoals zo vaak werd er hierboven ingegrepen zodat ik wel tijd kreeg want de weergoden voorspelden noodweer vroeg in de avond. Omdat ik 's avonds in de buurt moest zijn voor mijn, verregend, werk besloot ik op de terugweg langs de grascirkels op het talud van de snelweg te rijden. De cirkels waren bijna niet te zien vanaf de parallelweg. Ik parkeerde mijn auto achter een andere auto aan de kant van de weg en snelde voor het naderende regenfront het talud op om wat foto's te maken. Op enige afstand stond een wat ouder echtpaar ook foto's te maken en we groetten elkaar. Wegens tijdgebrek, de donkere wolken naderden snel, ben ik niet naar hen toe gegaan.

Alle cirkels lagen linksom gedraaid. Ik zag een 9-tal cirkels liggen met 3 verschillende diameters; 3 grote, 3 middelgrote en 3 kleine. Een van de cirkels had een rond bosje gras in het centrum. Zat hier een betekenis in?

3 x 3 x 3 = 27
3 + 3 + 3 = 9
27 - 9 = 18

Deze formatie is ontstaan in de nacht van 18 op 19 juni. Misschien is hier wel sprake van de 3-eenheid en heeft dit symbool in het gras te maken met het geloof. Misschien is het een aankondiging van een 3-partijen stelsel na de volgende verkiezingen. Gedurende mijn bezoek bleven die getallen maar in mijn hoofd rondtollen. Waarschijnlijk kunnen we op de site van Robbert van den Broeke lezen wat de bedoeling hiervan is.

Het gras was afgehard en er stond veel onkruid. Het gras zag eruit alsof het met een behoorlijke kracht tegen de grond gedrukt of geduwd was. Er waren ook volop knoop verbuigingen aanwezig maar die tref je ook aan als het gras door de wind plat gaat. Ik verwonderde me dat dit stevig veerbaar gras zo kon blijven liggen. Als je goed keek naar de stengels in de grascirkels dan zag je duidelijk dat de waslaag beschadigd was. Die beschadiging komt niet door de wind dus er moet daar iets gebeurd zijn. Bruut geweld of iets bovennatuurlijks, wie het weet mag het zeggen . Verder heb tijdens mijn bezoek niks bijzonders waargenomen. Ik besloot snel huiswaarts te rijden want de eerste regendruppels vielen al.

Toen ik in de auto zat begon het stevig te regenen en te onweren en ik zag dat het echtpaar die de grascirkels ook bezochten van de natte dijk zo naar beneden de sloot in. Komisch om te zien hoe die twee de talud afgleden en precies door het midden van de twee onderste grascirkels. Toen het gebeurde onweerde het stevig en de regen kwam met bakken naar beneden, ik wilde hen gaan helpen, als EHBO-er, maar door de hevige regenval zou dat een hels nat karwei worden en ik kreeg geen kans om uit de auto te gaan. Gelukkig mankeerden ze niks want ze stonden zeer snel op en tippelden zo snel als hun leeftijd dat toeliet door de stortregen naar hun zwarte auto En even later waren ze verdwenen in de regen. Terugrijdend in de stortregen, vroeg ik me af wie die twee eigenlijk geweest waren. Ik had een tweetal foto`s gemaakt realiseerde ik me met hen op de achtergrond vlakbij het blauwe weg bewijzeringsbord. Toen ik thuis de bewuste foto`s opzocht zag ik hen er niet op staan. Dat verwonderde me wel en ik realiseerde me dat ik dat fenomeen al meer heb meegemaakt de laatste tijd. Er begon me een lichtje te branden want die twee ( onbekende oudjes) konden wel eens een hele belangrijke rol gaan spelen in dit gebeuren dit jaar.

Sjaak Damen