01- Schijndel, Noord-Brabant, 05-02-2012

In de nacht van 3 op 4 februari is er een sneeuwcirkel ontstaan op een vijver in regio Schijndel. De eigenaar ter plaatse staat voor een raadsel. Zaterdag om 15:00 uur werd de formatie ontdekt en is zo’n 30 meter doorsnee. Zoals bijgevoegde foto’s laten zien lijkt de sneeuw binnen de lijnen spontaan verdwenen te zijn, volgens getuige is er geen sprake van sneeuwophoping en waren er geen voetsporen te bekennen. De voetsporen op de foto’s zijn van de kleinkinderen, die het spektakel van dichtbij wilden aanschouwen. De vijver, één van de twee op deze lokatie, zijn overigens niet bereikbaar voor buitenstaanders, het betreft een privédomein.

5 februari heeft de eigenaar contact gezocht met de DCCA en we hebben Sjaak bereid gevonden om contact te nemen met desbetreffende mensen. Sjaak dacht in eerste instantie van een door mensenhanden gemaakt figuur maar moest, net als ondergetekende, deze conclusie intrekken bij het zien van de foto’s. De beelden zijn gemaakt door Jos Schouten, de overbuurman van het perceel en fotograaf van beroep. Verschillende mensen hebben bij het zien van de foto’s een soort van euforisch gevoel…

De eigenaar is overigens geen voorstander van publiciteit en verdere gegevens van de lokatie zullen ook niet prijs worden gegeven. Mochten er meer details zijun dan hoort u dat van ons.

Bovenstaande betreft overigens de tweede sneeuw-melding binnen een week, voorheen hebben we uitgebreid het nieuws vanuit het openlucht museum in Arnhem kunnen vernemen, waar ook al cirkels zijn ontstaan in sneeuw op een vijver.

Peter Vanlaerhoven - DCCAUpdate 27-02-2012:

Van Jos Schouten ontvingen we de volgende foto: