15- Seppe (4), Noord-Brabant, 21-07-2012

Ja en daar sta je dan want in de nacht van 20 op 21 juli was het weer prijs. 13 gras cirkel op een rij van klein naar groot. En dan dat apart teken in een van die laatste cirkels . Een wonder om dit zo te zien toen ik er bij kwam. Ik vond er geen woorden voor , en dit gebeurd zo maar in Nederland! We hadden een tijd geleden in beraad gestaan om naar Engeland te gaan in de school vakantie, en daar dan eens naar de graancirkel formaties te gaan kijken, maar om de een of andere reden werd die gecanceld. En dat is maar goed ook want hier gebeurt het. En dan had ik dit allemaal moeten missen en had ik mijn onderzoek niet kunnen afmaken De grascirkel formatie komen hier zo maar uit de lucht vallen. En daar hoef je niet ver voor te reizen, om deze ook nog eens te bezoeken. Mijn dochter zij toen ze dat teken zag , het lijkt wel op een poppetje papa , wat bedoelen ze hiermee? Ja en daar sta je dan met je mond vol tanden en geen woorden om een zinnig antwoord te geven. Mijn vrouw veranderde snel van onderwerp, maar om de een of andere reden liep ze iedere keer weer terug ,naar haar weet niet poppetje. Want volgens haar stond hij met zijn handen omhoog, van ik weet het niet.

Maar dan gebeurt het weer in de nacht van 21 op 22 juli wordt de bestaande grascirkel formatie weer uitgebreid door de gras cirkelmakers met nog eens een met 31 cirkels en eentje met 28 gras cirkels. Waar hebben we dit aan te danken? Ik dacht gelijk ,als deze grascirkel formatie nu eens in een graangewas had gevallen, wat hadden we dan een opschudding gehad. Want van zoiets kunnen we alleen nog maar dromen. Ik heb de grascirkel eens goed onderzocht als een gras deskundige zou iemand zeggen die mij zo bezig zag . Ik vond uitzonderlijk heel veel gebogen knopen en dat verwonderde me enigzins. Wetende dat als een gras stengel plat gaat , deze zich de volgende minuut zich al gaat oprichten. Dit opricht proces , dus de celdeling bij een knoop begint gelijk, want dat komt door het zonlicht proces. Het gras heeft al een bepaald stadium bereikt , want het zit in een doorschiet stadium. Dit betekent dat het zaad wilt gaan vormen . En hierdoor zal dus de stengel ineens snel omhoog groeien. Want de grasplant denkt hey ik ga plat en ik moet nu snel zorgen voor nakomelingen. Dus ja nog snellere snelle celdeling is dus het gevolg.

Robbert v de Broeke kreeg bij deze grote grascirkel formatie de volgende boodschap door: "Tijdens het bezoeken van deze cirkelformatie kunnen mensen het gevoel krijgen dat ze thuiskomen, een warm welkomstgevoel van liefde, troost, respect, acceptatie en vergeving. De dimensie, de ruimte waar deze formatie uit stamt kent u precies zoals u bent. Dit geld voor iedereen die de formatie bezoekt. Mensen mogen zelf ervaren in deze formatie dat het er niet om gaat wat ze doen, maar om wie ze zijn. Dat er voor iedereen hulp is, als ze daar in het diepst van hun wezen om durven te vragen aan de onzichtbare helpers in de cirkels. Iedereen is daar welkom". Vele mensen waren getuigen dit prachtig wekend van dit mooie fenomeen. Vele verhalen werden er verteld door mensen van einde en verre. Verloren vriendschappen werden hersteld in een grascirkel.

Wij danken de eigenaar van dit perceel die zo bereid willig is geweest om deze prachtige formatie ook open te stellen voor iedereen die dit fenomeen wilde bezichtigen.

Sjaak Damen